ימי הודעה מוקדמת וקנס
שלום לכולם. אני עובדת בעבודתי הנוכחית מתאריך 12.4.15. החלטתי להתפטר וביום שישי לפני יומיים 25.9 הודעתי זאת טלפונית למנהל שלי מכיוון שמיום שישי יצאנו כל המשרד לחופשה מאולצת עד לסוף חג סוכות. אנחנו נחזור ב6.10 ואני אגיש להם מכתב מסודר. כמה ימי עבודה אצטרך לתת להם עפ״י חוק? אני יודעת שעד חצי שנה עבודה זה יום לכל חודש, אבל איך אני מחשבת את מספר החודשים שעבדתי? האם אפריל נחשב? וספטמבר? בכל מקרה, האם ימים שישי ושבת שבהם אנחנו לא עובדים ייחשבו לי בספירה? מצאתי עבודה חדשה והם דורשים לדעת בדיוק מתי אני יכולה להתחיל. בנוסף בחוזה בעבודה שאותה אני עוזבת מצויין כי אני צריכה לתת הודעה מוקדמת של 3 חודשים לפחות (כדי שתמצא לי מחליפה ואעשה לה חפיפה) ואם לא אשלם להם פיצוי של 50 אלף ש״ח!! התפקיד הוא בסך הכל מזכירה של החברה ולא עברתי שום הסמכה למעט חפיפה שהבחורה הקודמת עשתה לי. האם זה חוקי והם יוכלו לתבוע אותי? תודה מראש!
עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.