פיטורין לאחר חופשת לידה
שלום רב, לאחר 14 שבועות של חופשת לידה ביקשתי להמשיך את החופשה על חשבון ימי החופש שלי לעוד 6 שבועות. לאחר חודש וחצי לחזרתי לעבודה פוטרתי בשל קיצצוצים, האם זה חוקי? האם תוספת ששת השבועות נחשבת להמשך חופשת הלידה כך שאסור לפטר אותי בלי אישור במשך 60 ימים מהחזרה שלי לעבודה? תודה
מעסיק אינו רשאי לפטר עובדת בחופשת לידה עד לאחר 60 יום מסיום חופשת הלידה. על עובדת המפוטרת בהיריון ללא אישור כאמור להגיש תביעה להחזרתה לעבודה ולחילופין לתשלום שכר מלא עד 60 יום לאחר חופשת לידה. עובדת שעבדה אצל המעסיק שלה או באותו מקום עבודה 24 חודשים לפחות עד תחילת הלידה, רשאית לצאת לאחר חופשת הלידה לחופשה ללא תשלום. משך חופשה ללא תשלום לאחר חופשת לידה הוא רבע ממספר החודשים שעבדה אצל המעסיק או באותו מקום עבודה, אך בסך הכל לא יותר מ- 12 חודשים. חופשה זו, איננה מזכה את העובדת בתשלום כלשהו, ואינה נמנית לענין זכויות הותק של העובדת. מעסיק אינו רשאי להרע את תנאי עבודה לאחר חזרה מחופשת לידה. המעסיק חייב לשלם את השכר 60 יום לאחר תום חופשת הלידה בנוסף להודעה מוקדמת של 30 יום ולאחר מכן זכאית העובדת לפיצויי פיטורים. מנתוני השאלה עולה כי בכל מקרה לא עברו 60 ימים מסיום חופשת הלידה שלך ולכן נראה כי מדובר בפיטורים שלא כדין, אלא אם כן יש אישור בכתב של משרד התמ"ת.