גובה פיצוי פיטורין- היקף משרה משתנה
שלום אני מבקש את עזרתך בגין שאלה על גובה פיצוי פיטורין שעלי לקבל אני עובד ארבע וחצי שנים בחברת תקשורת. כך שבשנתיים הראשונות במשרה מלאה כאשר הממוצע השנתי היה באזור החמש אלף .ולאחר מכן בשנה השלישית עברתי לחצי משרה הממוצע השנתי היה באזור שלוש אלף. בשנה הרביעית כמעט ולא עבדתי והממוצע השנתי היה באזור אלף שקל וכשבאו לחשב לי את גובה הפיצוים התחשבו רק בממוצע של השנה הרביעית כפול הוותק האם זה תקין שהתעלמו מכך שבעבר עבדתי במשרה מלאה כשהממוצע השנתי שלי היה גבוה בהרבה בשלושת השנים הראשונות אשמח לתשובה תודה מראש לירון
בית הדין הארצי פסק כי הדרך הנכונה לחישוב פיצויי הפיטורים, שבו צורת ההעסקה השתנתה באופן יסודי, היא חישוב של פיצויי הפיטורים בגין כל אחת מתקופות ההעסקה. בדב"ע תשן/107-3 מנפאואר (ישראל) בע"מ נ. צפריר גוטרמן. בדב"ע נ"ו/269-3 איסר מזר נ. הסתדרות מדיצינית הדסה- שעה שבתקופות ההעסקה של עובד חל שינוי יסודי במהות התפקיד, יש לערוך חישוב נפרד של פיצויי פיטורים לכל אחת מתקופות ההעסקה. תקנה 7 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964, קובעת כי "עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו". אין חשיבות לשכר בפועל בתקופה הראשונה, אלא רק לשכר האחרון מתואם להיקף המשרה, בכל תקופה. במקרה בו השכר החודשי השתנה מדי חודש עפ"י מס' ימים/שעות - יש לחשב את "השכר החודשי" לעניין פיצויי הפיטורים עפ"י ממוצע הימים/השעות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה, כפול התעריף היומי/השעתי האחרון