לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אתי

זכויות סוציאליות למלצרים

ברצוני לדעת : הנני עובדת כמלצרית במסעדה ,המעביד מצהיר בתלוש המשכורת על סכום של שכר מינימום לפי שעות עבודה. בעוד שבפועל אני משתכרת בסכום גבוה יותר, כי יש את הטיפים שמקבלת המסעדה במזומן ומחלקת אותם בסוף המשמרת בן המלצרים . כלומר השכר החודשי שלי גבוה מהסכום שמוצהר בתלוש המשכורת. האם מגיעים לי תנאים סוציאליים (פיצויי פיטורין,הפרשות לפנסיה וימי חופשה ) לפי השכר האמיתי שהוא השיק ע"פ התלוש והמזומן שאני מקבלת? אם כן אשמח לקבל את הפסיקה בחוק בנושא זה. תודה רבה אתי

עו"ד גל גורודיסקי

בית הדין הארצי לעבודה קבע כי תשר שנמסר ישירות למלצר מבלי שהוא עובר דרך קופת המעסיקה, אינו יכול לבוא בגדר "שכר עבודה". מדובר בתשלום שניתן על ידי לקוח ולא על ידי מעסיק. מדובר בשיטה על פיה לא ניתן לפקח על תשלום שכר מינימום והמשחררת את המעסיקה מאחריותה לתשלום שכר מינימום. מדובר בשיטה המזמינה ניצול של המלצרים ולעתים העדר תום לב של המעסיקים. מדובר בשיטה המזמינה אי-תשלום דמי ביטוח לאומי ופוגעת בגביית מס. מדובר בשיטה המטעה את הלקוחות הסוברים לתומם, כי ייעודו של הכסף שהותירו למלצר הוא תשר ולא סיוע למסעדה בתשלום שכרו." לעומת זאת, ככל שהתשר עובר דרך קופת המעסיקה הוא ייחשב כשכר לצורך חוק שכר מינימום. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה