משה אליאס

ניוד ימי מחלה

שלום, אני בוחן אפשרות לעבור מקום עבודה לאחר 15 שנה . המעביד הנוכחי אפשר צבירת ימי מחלה וכיום יש לי יתרה של 88 ימים . הייתי רוצה לבקש מהמעביד החדש להתחיל מאותה יתרה - האם מקובל ? האם אפשרי ? אם כן מה המשמעות הכספית של המעביד החדש בהתחייבות כזו ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על פי סעיף 4(א) לחוק דמי מחלה, תקופת הזכאות לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של 90 יום אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, בניכוי התקופה שבעדה קיבל העובד דמי מחלה על פי חוק זה. בהתאם לנתונים, ככל ומדובר במעסיק חדש, הרי שלא ניתן "להעביר" ימי מחלה, אלא אם תגיע להסדר מיטיב אחר עם המעסיק.

משה אליאס

הסדר מיטיב אומר שהמעסיק רשאי להשאיר לי יתרת פתיחה של 88 ימי מחלה? אם כן האם יש משמעות כלכלית מבחינתו ? כמו הפרשות כספיות לטובת מימוש זכות זו?