מועמד למשרה שלא התקבל הגיש תביעה על שלא עודכן שהתקבל
אני בבעיה! אני מנהלת אגף כ"א בחברה גדולה. לפני כ3 חודשיים זימנתי מועמד לראיון, לא הייתי בטוחה לגביו ולכן זימנתי אותו לראיון נוסף אצל מנהלת נוספת, בסופו של דבר ,קיבלנו החלטה לא לקבלו. המנוול שלח מכתב התראה לפני חודש בו הוא דורש פיצוי על כך שלא עדכנו אותו, ואת מכתבו למען האמת פשוט השלכנו ,הבחור לא מתאים,חשבנו שהבין זאת. הנבלה לא ווייתרה, והגיש תביעה על כך שלא עדכנו אותו שלא התקבל (הוא צודק ,הוא לא קיבל מכתב כי הוא לא מתאים), התביעה היא על על 15 אלף(טוב שלא מיליון ביקש) ואני צריכה לתת עכשיו מענה למנכל מה קרה. איך אני יוצאת מזה? עברו 3 חודשים, אני מוכנה לשלוח לו את המכתב המזופת שהוא לא התקבל עכשיו ואפילו באותיות גדולות. כוון אותי.ליאת.
ראשית, חשוב לציין כי בהתאם לסעיף 3א.(ג)(3) לחוק הודעה לעובד: 3א. (א) מעסיק ימסור למועמד לעבודה המשתתף בהליכי מיון לעבודה הודעה בכתב על – (1) התקדמות הליכי המיון לעבודה; הודעה כאמור תימסר אחת לחודשיים לפחות מיום תחילת השתתפות המועמד בהליכי המיון; (2) אי-קבלתו לעבודה של המועמד; הודעה כאמור תימסר לא יאוחר מ-14 ימים מהיום שבו אדם אחר התקבל לעבודה שלגביה נערכו הליכי המיון. (ב) הודעות לפי סעיף קטן (א) יכללו, בין השאר, את אלה: (1) שם המעסיק ושם המועמד לעבודה; (2) מועד תחילת הליכי המיון לעבודה, וזהות הגורם שעורך את הליכי המיון – אם אינו המעסיק; (3) התפקיד או המשרה שלגביהם נערכים הליכי המיון; (4) שמו של שולח ההודעה מטעם המעסיק ותפקידו. (ג) הוראות סעיף זה לא יחולו על מועמד לעבודה – (1) בעבודה שתקופת העבודה בה אינה עולה על שלושים ימים; (2) בעבודה בענף ההסעדה; (3) בעבודה אצל מעסיק המעסיק לא יותר מ-25 עובדים. (ד) השר, באישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, רשאי לקבוע סוגי עבודות או מקומות עבודה שהוראות סעיף 3א לא יחולו לגביהם. (ה) בסעיף זה – "הודעה" – לרבות הודעה באמצעי אלקטרוני או אמצעי טכנולוגי אחר; "הליכי מיון לעבודה" – ריאיון או בחינה ובכל מקרה, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.