לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
השואל

חישוב דמי מחלה בעקבות ניתוח

שלום וברכה אני עובד במקום עבודה שמשלם לפי שעה 25 ש"ח בשנת 2013 עבדתי שם ברצף במשך שנה בתדירות ממוצעת של 5 ימים בשבוע 8 שעות ביום לאחר השנה הזאת הפסקתי לעבוד שם ואחרי שנה וחצי חזרתי לשם שוב במשרת סטודנט של שלושה ימים בשבוע במצטבר אני עובד שם כשנה וחצי שנה במשרה מלאה וחצי שנה בחצי משרה כרגע קבלתי ימי מחלה ל-14 ימים בעקבות ניתוח שעברתי רציתי לדעת איך מחשבים את הדמי מחלה? האם דמי המחלה שצברתי בתקופה הראשונה כשעבדתי נחשבים לי? או שזה נמחק? תודה מראש לעונים

עו"ד גל גורודיסקי

חוק דמי מחלה מתיר לכל עובד מספר ימי מחלה בתשלום כל שנה, כאשר על פי רוב מוגדר מספרם המדויק במסגרת חוקי המגן או הסכם (קיבוצי או אישי) בין העובד למעביד. דמי המחלה מגיעים לעובד אך ורק בגין התקופה בה שררו יחסי עובד-מעביד בינו לבין מעבידו. להבדיל מחוקים סוציאליים אחרים, כדוגמת סע’ 13 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, שעניינו "פדיון חופשה", אין בחוק דמי מחלה כל הוראה המקנה זכות ל"פדיון" ימי מחלה צבורים בלתי מנוצלים. הזכות ל"פדיון מחלה" הינה זכות אשר מוקנית לעתים לסקטורים שונים, בתנאים מסוימים, אולם אין היא מוענקת לעובד מכוח חוק דמי מחלה, כי אם מכוח הסכם אישי, הסכם קיבוצי או כל הסדר אחר. במאמר מוסגר, יצוין כי גם כאשר מוקנית לעובדים מסוימים הזכות כאמור, גם אז אין היא חלה על כל עובד שפוטר מעבודתו, אלא על עובדים שפרשו לקצבה וגילם מעל 55 שנים, או בפרישה לקצבה מחמת מצב בריאותי לקוי או בנסיבות מוגדרות אחרות

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה