דנה

פיטורין בזמן חופשת מחלה כתוצאה מתאונת עבודה

הייתה לי ךאונת עבודה שפגעה לי בגב. החברה מאז עברה לאיומים, איננהמוכנה אפילו לתת את תלושי השכר שלי אלי. הם היו מגיעים לאיימיל שהחברה סיפקה לי אבל מהרגע שפוטרתי הוא נחסם, לא קיבלתי שעות נוספות ואין לי את הסכום הדרוש לתת לעורך דין להגשת תביעה. מה עושים? יש מקומות שמגישים סיוע במקרים כאלו? או עורכי דין שלוקחים אחוזים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

שלום דנה, ככלל, מעסיק אינו רשאי לפטר עובד בתקופת ימי המחלה הצבורים לזכותו על פי חוק או הסכם אולם אין מניעה לעשות כן לאחר מכן בכפוף לחובת תום הלב ותשלום כל זכויותיו של העובד. לגבי אפשרויות של סיוע בהגשת התביעה, יש המון גופים שנותנים שירות משפטי בסכומים זעומים, לעיתים אפילו בחינם, ואפשר למצוא אותם באינטרנט ללא בעיה.