לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילי

פיצויי פיטורים

שלום רב התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת לידה כדין מפוטרת ב30.12 את כספי הפיצויים אני אמורה למשוך מקופת הפנסיה בלבד ז"א לא פתחו קופת גמל ולא משלמים כבעבר משכורת ממוצע כפול מס שנים בנוסף החברה שעבדתי בה עוד לא ביצעה גמר חשבון עם קרן הפנסיה עכב אי הפרשת תשלומים בזמן שהייתי בחופשת לידה משמע אני עדיין ממתינה לטופס 161 2 שאלות. 1 האם זה חוקי לא לפתוח קופת גמל ולא לשלם ישירות לעוב פיצויים אלא רק פנסיה כשרוב הכסף הולך לפנסיה ואם ארצה למשוך אצטרך לשלם הרבה מס ושאלה שניה האם זה חוקי שאני ממתינה כמעט חודשיים רק לגמר חשבון של החברה מו קרן הפנסיה ולאחר מכן אצטרך להמתין עוד חודש לפידיון??? הכם מדובר בהלנת פיצויים תודה מראש

עו"ד גל גורודיסקי

1. ס' 14 לחוק קובע כי הפרשות המעסיק לקופת תגמולים, לקרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכד', יוכלו להוות תחליף לפיצויי הפיטורים שעליו לשלם, אם נקבע כך בהסכם קיבוצי החל על המעסיק והעובד, או שניתן לכך אישור משר הכלכלה (ההפרשות יהוו תחליף לפיצויים בתנאי שהמעסיק הפריש את מלוא פיצויי הפיטורים- 8.33% מדי חודש). החלתו של ההסדר על-פי סעיף 14 מזכה את העובד בכספי הפיצויים שנצברו בקופה גם במקרה שהתפטר, ללא קשר לנסיבות (למעט במקרים של שלילת פיצויים בעקבות מעשים חמורים של העובד) ואף אם לא השלים שנת עבודה מלאה. ההסדר פוטר את המעסיק מהשלמת פיצויים רטרואקטיביים בגין תוספות שכר שהיו במהלך תקופת העבודה על-פי החוק, ניתן להחיל את ההסדר הקבוע בסעיף 14 על היחסים שבין העובד למעסיק בשני המקרים הבאים: כאשר נקבע כך בהסכם קיבוצי, או כאשר ניתן אישור משר הכלכלה. סעיף 14 לחוק קובע כי הפרשות המעסיק לקופת תגמולים, לקרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכד', יוכלו להוות תחליף לפיצויי הפיטורים שעליו לשלם, אם נקבע כך בהסכם קיבוצי החל על המעסיק והעובד, או שניתן לכך אישור משר הכלכלה (ההפרשות יהוו תחליף לפיצויים בתנאי שהמעסיק הפריש את מלוא פיצויי הפיטורים- 8.33% מדי חודש). החלתו של ההסדר על-פי סעיף 14 מזכה את העובד בכספי הפיצויים שנצברו בקופה גם במקרה שהתפטר, ללא קשר לנסיבות (למעט במקרים של שלילת פיצויים בעקבות מעשים חמורים של העובד) ואף אם לא השלים שנת עבודה מלאה. ההסדר פוטר את המעסיק מהשלמת פיצויים רטרואקטיביים בגין תוספות שכר שהיו במהלך תקופת העבודה על-פי החוק, ניתן להחיל את ההסדר הקבוע בסעיף 14 על היחסים שבין העובד למעסיק בשני המקרים הבאים: כאשר נקבע כך בהסכם קיבוצי, או כאשר ניתן אישור משר הכלכלה. 2. לא הבנתי את השאלה- למה את ממתינה חודשיים? לקבלת טופס 161?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה