לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנונימית

עובדת גלובלית, קיזוז ימי חופשה, אי תשלום על שעות עבודה

שלום, עד לפני שנה הייתי מוגדרת כעובדת חודשית עם שעות נוספות. לפני שנה המעסיק חייב אותי להפוך להיות עובדת גלובלית. לא רציתי בזה אך הבנתי ממנו שזה או גלובלי או סיום יחסי עבודה ונאלצתי להסכים. 1) אני תוכניתנית אומנם ותיקה אבל לא בדרג הנהלה, אין עובדים שכפופים לי, האם זה חוקי מה שהמעסיק עשה (לא סותר את חוק שעות עבודה ומנוחה) ? 2) בחודש מסויים היה תקן של 189 שעות, עבדתי בפועל 188 שעות, והייתי ביום חופש אחד. המעסיק קיזז לי 9 שעות חוסר בגלל היום חופש למרות שבהסתכלות חודשית היתה חסרה לי רק שעה אחת, לטענתו 8 שעות שעבדתי הם שעות נוספות שלא מגיע לי תשלום עליהם היות ואני עובדת גלובלית - זה חוקי ? 3) האם זה חוקי לקבוע שימים בהם אני עובדת פחות מ 5 שעות נחשבים כימי חופש וישולם לי על השעות שעבדתי בפועל רק אם ניתן לקזז אותם עם ימים אחרים בהם עבדתי בין 5 ל 9 שעות ?

עו"ד גל גורודיסקי

תוספת שעות נוספות גלובליות נועדה למנוע חישוב חודשי של התשלום עבור השעות הנוספות. תוספת שעות נוספות גלובלית היא כדין אם היא משולמת כרכיב נפרד בתלוש השכר ואם התשלום מתאים לסכום השעות שהעובד עבד בפועל. תוספת בגין שעות נוספות גלובליות אינה יכולה לשמש את המעסיק כדי להתחמק מתשלום גמול שעות נוספות כאשר היא נמוכה מדי. מצד שני תוספת שעות נוספות גלובלית גבוהה מדי עשויה לשמש את המעסיק כדי להתחמק מתשלום זכויות נלוות על כל השכר שכן זכויות נלוות כגון פיצויי פיטורים חופשה וכדומה מחושבים רק לפי שכר היסוד וללא תוספות.

עו"ד גל גורודיסקי

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה