לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אוראל

עבודה בשני מקומות באחת העבודות אין חוזה וטופס תנאי העסקה חתומים

אני עובדת בשני מקומות עבודה. אצל המעסיק העיקרי אני עובדת כבר 3 שנים שבוע מלא ויום שישי עד 12- אין חוזה חתום וגם לא טופס תנאי העסקה. אציין שנכון לעכשיו אני בהריון חודש 7. העבודה השניה היא רבע משרה של שעה ביום ויום שישי שעתיים ויוצא שהיא מתנגשת ביום שישי עם השעה האחרונה של העבודה אצל המעסיק העיקרי. במשך 5 חודשים זה לא היווה בעיה והתאפשר לי לצאת ב11 ורבע אך פתאום זה כן והוא מאיים עלי בפיטורים עקב הפרת הסכם עבודה אשמח לדעת מה החוק בנוגע למקרה שלי תודה ושבת שלום

עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. ככלל, מעסיק אינו רשאי לפטר עובדת בהיריון העובדת מעל 6 חודשים ללא היתר בכתב ממשרד התמ"ת. על אישור של משרד התמ"ת לפטר עובדת בהיריון ניתן להגיש ערר לבית הדין האזורי לעבודה. לגבי הודעה לעובד, הרי שבהתאם לחוק הודעה לעובד, עובד זכאי לקבל בתחילת עבודתו טופס הודעה לעובד המפרט את תנאי עבודתו, בהתאם לתבנית הקבועה בחוק. עובד שלא קיבל או עובד שהחל לעבוד לפני שנת 2002 זכאי לקבל טופס כזה על פי בקשתו. סנקציה אזרחית החל מיום 11.12.2011 - מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה לעובד על תנאי עבודה או המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה על שינוי בתנאי עבודה רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה). פיצויים לדוגמה יהיו בסכום שלא יעלה על 15,000 שקלים חדשים, ואולם רשאי בית הדין לעבודה, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצוי בסכום אחר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה