חובת מתן הודעה מוקדמת
אני עובדת במקום עבודה חמישה חודשים. התפטרתי כבר ובכל זאת נשארתי לאחר שהמחליפה החליטה לעזוב. אני עובדת עם מעסיק שמתעמר בי, משפיל, מעליב ומעורר פי פחד וחששות מרגע הגעתי לעבודה. השבוע זה הגיע למצב שהודעתי לו שאני עוזבת ואמרתי שאחפוף מישהי אם ימצא. בכל מקרה אתן לו את ה5 ימים שאני חייבת לו.קבענו גם שאני אחפוף מישהי שהוא יביא שבועיים. אם הוא ימצא בכלל. אני שואלת רק לגבי חובת ההודעה המוקדמת שלי. באותו ביום הוא התרגז ממשהו. קילל וזרק את הטלפון בחוזקה על השולחן שלי ודפק על השולחן. ממש פחדתי ממנו. אספתי את הדברים שלי והלכתי. השאלה אם אני עדיין מחוייבת לתת לו ימי התראה מוקדמת? למרות שכבר נתתי לו בהודעה הקודמת. הפחד שלי שהוא יעשה לי בעיות עם שכר אפריל.
על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים. ככלל, עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.