משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהדיני עבודה - תשלום פנסיה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

דיני עבודה - תשלום פנסיה

שלי
שלי

אני מעסיקה מטפלת לתינוק שלי לתקופה קצרה מחצי שנה. כאשר התחילה את עבודתה מסרה לי מס' פוליסיה של קרן להפקדת פנסיה. הקרן היא קרן עצמאית אליה לא יכולתי להפקיד ונאמר לי לפתוח קרן חדשה. האם במצב זה זכויתיה הם כשל "עובדת רגילה", הזכאית מהיום ראשון או או שהזכויות הם כשל עובד ללא קרן פנסיה והוא זכויו רק לאחר חצי שנה.

RE:
גל
עו"ד גל גורודיסקי

המעסיק חייב להפקיד להסדר פנסיוני על שם העובד בהתאם לצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה החל על כל העובדים. מועד ההפקדה לפנסיה הוא 6 חודשים מיום תחילת עבודה או אם יש הסדר קיים אז 3 חודשים מיום תחילת עבודה ובאופן רטרואקטיבי מתחילתה. יש לבדוק האם ה"קרן העצמאית" פעילה ובהתאם לתשובה לבצע את ההפקדות.