התפטרות ממקום העבודה לאחר 5 שנים
שלום רב אני הולך להתפטר ממקום העבודה לאחר 5 שנים.. אשמח לקבל הסבר לגבי הפרטים הבאים: לפי מה מחושב סכום הפיצויים? משכורת אחרונה לפי הברוטו \ נטו \ שכר יסוד? הבנתי שהיו לאחרונה שינויים בחוק (מיסוי \ תשלומים נוספים ללא קשר לקיימות סעיף 14), כיצד הם משפיעים והאם הם פועלים כבר? *אין לי סעיף 14 בחוזה ההעסקה שלי. תודה רבה! דני
ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים, למעט קבלת צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעסיק לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק. יחד עם זאת, אם כספי הפיצויים מופקדים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים לקצבה בשיעורים גבוהים יותר מהקבועים בצו ההרחבה הכללי (למשל כאשר יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה הקובע תנאים פנסיונים משופרים), ניתן לטעון שבמקרה של התפטרות המעסיק אינו רשאי להחזירם אליו, דהיינו, הם מגיעים לעובד לפי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים. לעניין חישוב פיצויי פיטורים, במקרה בו השכר החודשי השתנה מדי חודש עפ"י מס' ימים/שעות - יש לחשב את "השכר החודשי" לעניין פיצויי הפיטורים עפ"י ממוצע הימים/השעות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה, כפול התעריף היומי/השעתי האחרון. מרכיבי השכר לחישוב פיצויי פיטורין: שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית ותוספת מקצועית. ישנם רכיבים נוספים שהוכרו בפסיקה כשכר חודשי.