חזרה לפורום

לא מצליח לקבל תשלום בעקבות פס"ד נגד ביטוח לאומי

שגי
שגיב

יש בידי פסק דין חלוט נגד הביטוח הלאומי המחייב את המוסד לשלם לי קיצבה רטרואקטיבית, אך אינני מצליח לקבל את הכסף. לאחר הגשת התביעה הודיע המוסד לבית הדין כי הוא מקבל את התביעה אך לא העביר את הכסף. בית הדין דרש מהמוסד להגיש תחשיב של הסכום המדוייק המגיע לי. המוסד העביר את התחשיב אך עדיין לא העביר את הכסף. בשיחה עם עו"ד המוסד (אינני מיוצג) נאמר לי כי הם ישלמו רק לאחר קבלת פסק דין סופי, וזאת למרות הודעתם כי הם מקבלים את התביעה ולמרות העברת התחשיב לבית הדין. כעבור מספר חודשים אכן ניתן פסק דין (שהיום הוא כבר חלוט), בו נפסקה לי קיצבה בהתאם לתחשיב של המוסד וכן סכום הוצאות מסויים. סכום ההוצאות (המשולם ישירות ע"י המחלקה המשפטית) הועבר לי כשבועיים לאחר מתן פסק הדין, אך את הקיצבה (האמורה להיות משולמת ע"י המחלקה בסניף) אינני מצליח לקבל למרות שכבר עברו כמעט חודשיים מן המועד בו פסק הדין נמסר לידי המוסד. בביקור שערכתי בסניף נאמר לי ע"י מנהלת המחלקה כי הם ישלמו רק לאחר קבלת הוראה מן המחלקה המשפטית וכי הוראה כזו טרם התקבלה. בשיחה טלפוניות עם העו"ד של המחלקה המשפטית נאמר לי כי ההוראה הועברה לסניף "כבר מזמן". בעקבות זאת ביקרתי פעם נוספת בסניף ושוב נאמר לי כי לא התקבלה כל הוראה. בשיחה שנייה עם המחלקה המשפטית, לאחר הביקור השני בסניף, נאמר לי כי "יש בעייה" בלי לספר לי מה היא על אף שאלתי המפורשת (מה שנאמר לי זה "זה לא תלוי בי"). בשיחה זו גם נדרשתי לא לפנות עוד לסניף או למחלקה המשפטית ופשוט להמתין. העניין הוא שגם לי עצמי יש בעייה, והיא שהתחייבתי לתשלום על-סמך פסק הדין בהנחה שהמוסד לביטוח לאומי לא יפר את החוק וישלם תוך פרק הזמן הקבוע בחוק (30 יום). האדם לו אני אמור לשלם אינו מוכן לגלות סבלנות ומאיים לתבוע אותי מיידית על הפרת הסכם. ההתחייבות שלי נמסרה מתוך הנחה שהמוסד לא יערער על פסק הדין, בעקבות הודעתו כי הוא מקבל את התביעה ובעקבות תשלום בפועל של ההוצאות שבית הדין קבע. בכל מקרה, כאמור, היום פסק הדין כבר חלוט. מה אני יכול לעשות כדי לאלץ את המוסד לעמוד בהוראות החוק ולשלם לי מיידית את מה שבית הדין פסק? לפנות להוצל"פ נראה לי חסר תוחלת, גם בגלל הזמן שיעבור עד שאקבל את הכסף וגם משום שלא נראה לי שעיקול כנגד מוסד המחזיק עשרות מיליארדי שקלים יזיז להם. תודה.