בילי כהן

כמה שעות עבודה במשרה מלאה סקטור פרטי

שלום אני עובדת 4 וחצי שנים במשרד מהנדסים במשרה מלאה 45 שעות שבועיות. מקבלת מהתחלה 12 ימי חופש בשנה. האם שבוע עבודה אמור להיות 43 שעות? מוותרת על שני ימי החופש ורוצה לעבוד פחות שעות בשבוע מה החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במקומות עבודה מאורגנים נקבעות הזכויות לפי ההסכם הקיבוצי החל על העובדים והמעסיק. התשובה לשאלה תלויה בתחולת ההסכם הקיבוצי על המעסיק – עניין אותו יש לבחון לפי נסיבות המקרה הספציפי. אם חל הסכם קיבוצי, ניתן לאתר אותו באתר האינטרנט של משרד הכלכלה ולאתר את התשובה על פי תוכנו של ההסכם. בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, שבוע עבודה במשק קוצר בצו הרחבה הסכם מסגרת משנת 2000 ל-43 שעות שבועיות.