יפעת סיסה

הפחתת שכר עקב שימוע בגלל סיבה התנהגותית

רציתי לשאול האם חוקי מה שהמעסיק שלי עושה. נערכה לי שיחת שימוע עקב התפרצות במשרד על המנהל שלי מכוון שלא יכולתי לסיים את הפרוייקט שהטילו עליי. השימוע נעשה אך ורק בגלל התנהגותי ולא בגלל המקצועיות שלי. לאחר השימוע ניתנה לי אפשרות או שיקזזו לי משכרי 500 שח לצמיתות או פיטורים. האם הדבר חוקי להוריד לי מידיי חודש 500 שח ולנצל את חולשתי על מנת שאשאר בעבודה?

עו"ד הדר פלד טל

זאת הרעה מוחשית בתנאים, באפשרותך להתפטר בדין מפוטר ולדרוש את מלוא הפיצויים. אבל עדיף כבר לקבל מכתב פיטורים שאז תוכלי לחתום אבטלה ולחפש עבודה אחרת.