אושר

דמי לידה לאישה מובטלת

שלום, אני התפטרתי מעבודתי ב 1-7-16 ביטוח לאומי הכיר את הסיבה כמוצדקת וקיבלתי דמי אבטלה, חודש לאחר מכן נכנסתי להריון, סיימתי את ה100 ימים שמגיעים לי, וכמובן שלא מצאתי עבודה... עכשיו אני אמורה ללדת בעזרת השם במאי, האם מגיע לי דמי לידה??

עו"ד הדר פלד טל

אם לא עבדת כשנכנסת להיריון אז אין לך "יום קובע" ולכן לא יגיעו לך דמי לידה. אם תעבדי עד ללידה, לפחות יום אחד, ויהיה לך לפחות תלוש אחד, ייתכן ויהיה לך "יום קובע" ומספיק תלושים, לרבות דמי האבטלה, כדי להיות זכאית לדמי לידה.