רונן

פיטורין והתפטרות לאחר שנה

שלום ! אני עובד כנציג שרות כבר כשנה בחברת אאוטסורס שנותנת שירות לחברות שונות,עבדתי כנציג של חברת סלולר,לאחרונה הוחלט לסגור את המוקד ולהעביר את הנציגים למוקד אחר שבהם השעות הם שונות מהשעות הנוכחיות,מבחינת האילוצים שלשמם נכנסתי לעבודה הנוכחית זהו הרעת תנאים מבחינתי,,החלטתי שלא להמשיך למוקד אחר ובדקתי אם יש אופציה לעבור למוקד אחר בעל אותם שעות פחות או יותר ונענתי בשלילה,במהלך שיחה עם עם רכזת כ"א נאמר כי עליי להתפטר מרצוני וכי לחברה אין סיבה לפטר אותי,אני עובד במקום כבר שנה+ ולא רוצה לעזוב ויודע שאם אעזוב מרצוני אפסיד פיצוים,אבטלה וכיוב,הסברתי כי אני לא מוכן לחתום על התפטרות בגלל הסיבה הנ"ל ובגלל שאין ברצוני להתפטר ואני מוכן לעבוד אבל בתנאים הקודמים,השיחה הסתיימה בכך שלא חתמתי על טופס התפטרות ולא חתמתי על חוזה עבודה חדש ולפי דברי רכזת כ"א המצב כרגע הוא שאני "נשאר באוויר",אני כרגע בבית,אני לא יודע מה יהיה איתי,האם ממשיך בחברה (לפי החוזה החברה מחויבת לתת לי שלושה משמרות לפחות בשבוע) האם החברה מחויבת לפטר אותי במקרה זה לאור העובדה שאני רוצה להמשיך לעבוד אך בתנאים שלשמם נכנסתי לעבודה ולחברה אין מה להציע ? האם לחברה מותר ל"השאיר אותי באוויר" ולתת לי לשבת בבית ללא כל מידע ? תודה רבה !

עו"ד הדר פלד טל

באפשרותך להודיע על התפטרות בשל הרעת תנאים, אך אני ממליצה לקבל יעוץ פרטני כדי לבחון אם הרעת התנאים היא מוחשית שכן רק הרעה מוחשית מזכה בפיצויי פיטורים.