אוריאל

משיכת כספים מקרן הגמלאות המרכזית.

שלום, עבדתי בשרותי בריאות כללית כשכיר 7 שנים ואחרכ הפקדתי לקג"מ כעצמאי במשך 3 שנים. בשנים 10/74 - 06/86. הגעתי לגיל בו אוכל לפדות/למשוך את הכספים מקרן הגמלאות וכך עשיתי. ביום התשלום הסתבר לי כי שולמו לי רק 50% מדמי הגמולים ששולמו ע"י המעסיק(שרותי בריאות כללית)ע"ח פיצויים. לשאלתי מדוע שולמו לי רק 50% נענתי כי מכוון שהתפטרתי מיוזמתי מגיעים לי רק 50% מדמי הגמולים ששולמו ע"ח הפיצויים. שאלתי היא האם נכון הדבר על פי חוק הפיצויים.

עו"ד הדר פלד טל

כעיקרון, עובד שמתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים. אך חסרים פרטים בשאלתך כדי להשיב ויש לבחון את הנושא באופן פרטני. ייתכן ומשכת כספי פיצויים מהקופה, כמו"כ צריך לבחון מה בתקנון הקרן של קג"מ חל עליך, לאור דבריך.

אוריאל

שלום, תודה לתשובתך. לא משכתי מעולם בעבר כספים מהקרן וכמובן לא ביקשתי פיצויים על 7 שנות עבודתי בשרותי בריאות כללי. לעניין תקנון הקופה אפנה אליהם ונראה כיצד יגיבו לבקשתי להפנות אותי למקור עליו הסתמכו בהחלטתם. ושוב תודה