אביב

חופשת מחלה עבודה אצל 2 מעסיקים

האם בעת קבלת חופשת מחלה ניתן לקבל דמי מחלה אצל מעסיק אחד(עיקרי משרה מלאה ) וגם להמשיך לעבוד כרגיל אצל המעסיק השני (משרה חלקית) ? זה חוקי ? והאם הפרשות בקרן פנסיה (תגמולים ופיצויים) שייכות לעובד או יש צורך בוויתור של המעסיק על הכספים בעת התפטרות ?

עו"ד הדר פלד טל

לא סביר שלצורך עבודה אחת תהיה חולה ואילו לצורך עבודה אחרת תהיה בריא . לגבי כספי הפנסיה, כספי התגמולים שייכים לעובד בכל מקרה, וכך גם כספי הפיצויים שהופרשו לפי תו ההרחבה הכללי במשק או אם חל על הצדדים הסדר לפי סע 14 לחוק פיצויי פיטורים או הסדר אחר. יחד עם זאת, יש צורך בהודעת שחרור מצד המעסיק - מכתב שחרור המופנה לחברת הביטוח. כדי למשוך כספי פיצויים מהקופה (דבר שכלל לא מומלץ לעשותו), יש צורך בטופס 161 מהמעסיק.