שלומי

ביטוח לאומי דמי פגיעה

במהלך ליגת כדורגל של העבודה נקרע לי הרצועה ברגל והביטוח רושם לי "בתאריך 30/01/2017 התקבלה תביעתך להכרה בפגיעה מיום 24/12/2016 כפגיעה בעבודה. תביעתך נדחתה בתאריך 28/03/2017, כיוון שלא ניתן לראות בפעילות שבמהלכה נפגעת, כפעילות נלווית הקשורה לעבודה. על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי,"תאונת עבודה"היא תאונה שאירעה לעובד תוך כדי ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו. עובד יהיה מבוטח בביטוח נפגעי עבודה בשעת ביצוע העבודה וכן בפעולות נלוות הקשורות לעבודה." מה עליי לעשות האם לתבוע מהמעסיק או להגיש עירור עם ייצוג או בלי?

עו"ד הדר פלד טל

שתי האפשרויות צריכות להיבדק ע"י עו"ד שמומחה בתחום. מדובר במאטריה לא פשוטה שכדאי להיעזר בעו"ד לגביה כדי למקסם את הזכויות שתקבל.