מורדי

עבודה ברצף למעלה מ-12 שעות

שלום אני עובד כמדריך לילה בהוסטל כבר 3 שנים. לפני כחצי שנה התבקשתי לעבוד גם ביום במשרד והסכמתי,, נוצר מצב בו יש לי המון שעות נוספות(למעלה מ12 רצוף) וכעת רוצים להפסיק לי את זה מכיוון שזה לא חוקי וכלכלי אני כמובן מעוניין להמשיך ולעבוד כמה שיותר, שאלתי, האם אפשר לשלם לי שכר חודשי גלובלי מבלי להגדיר לי מהן השעות וכך לפתור את בעיית הרצף של עבודה רציפה למעלה מ12 שעות? (נניח יגידו לי, "אתה אחראי לסרוק למחשב את כל הניירת ולעבוד 2 לילות מתי אתה בוחר להגיע למשרד ולעשות זאת,זה עניין שלך) או האם יש דרך חוקית אחרת לעבוד למעלה מ12 שעות (מבלי להתייחס לגובה התשלום אותו אקבל) תודה רבה

עו"ד הדר פלד טל

לא זה לא חוקי, הן מבחינת הגדרה גלובלית של שעות בלי הפרדה בין שעות רגילות ושעות נוספות, שהיא לא חוקית, והן מבחינת עצם ההעסקה בשעות נוספות כה מרובות ללא היתר. למעסיק מותר להגביל את כמות השעות הנוספות, אין בזה אי חוקיות.

מורדי

תודה ומה קורה אם הוא כן יפצל את השכר 2000 שח לילות 4000 שח עבןדה משרדית 2000 שח שעות נוספות ויהיה חתום שאחריות שלי לא לעבוד יותר מידי שעות ברצף?

עו"ד הדר פלד טל

זה כבר מצריך בדיקה ויעוץ פרטניים. ניתן ליצור קשר עם המשרד לקביעת פגישת יעוץ 077-4013411.