אנג׳ליקה

האם שעות עבודה רגילות משתנות בכל חודש?

רו״ח בעבודה הסבירה לי שבכל חודש שעות העבודה הרגילות משתנות. פעם 186 שעות רגילות בחודש, פעם 197, פעם 189 וכו׳ אני לא מבינה איך זה עובד, כי אני חשבתי שלפי החוק בחודש 186 שעות עבודה רגילות וכל מה שמעל זה שעות נוספות. אז איך אפשר לחשב שעות נוספות אם יש שינויים כאלה, ואיך אפשר לדעת את זה בכלל?

עו"ד הדר פלד טל

שעות נוספות לא מחושבות ברמה החודשית אף פעם. אלא רק ברמה היומית או השבועית. יכולים להיות חודשים שבהם יש 31 ימים קלנדריים ורק 4 שבתות ולא 5, ואז יהיו יותר שעות עבודה פר חודש. חישוב השעות הנוספות ייעשה עפ"י כמות השעות בכל יום בפני עצמו, או ברמה השבועית, אם העובד עבד ביום החופשי למשל (ביום שישי או ביום שבת, אחרי שהשלים מכסה של 43 שעות רגילות באותו שבוע).