ענת

הודעה מוקדמת וניצול דמי מחלה

שלום, פוטרתי ממקום העבודה שלי וקיבלתי הודעה מוקדמת עד ליום 15.04.17. חברה אחרת התחייבה להעסיק אותי החל מיום 16.04.17. ביום 13.04.17 החלו לי כאבים חזקים בגב ולכן מזה כשבועיים אינני מגיעה למקום העבודה החדש. קיבלתי אישור מחלה החל מיום 16.04.17. מי אחראי לשלם לי דמי מחלה במצב זה? האם החברה החדשה רשאית לפטר אותי? אם החברה החדשה מחויבת לשלם לי דמי מחלה - כמה ימי מחלה אוכל לנצל?

עו"ד הדר פלד טל

במקרה כזה בהעדר ותק עליך לשאת בימי המחלה של עצמך. לעניין פיטורים ממקום העבודה החדש - הפיטורים צריכים להיעשות כדין דהיינו מטעמים לגיטימיים, בתום לב ולאחר שימוע כדין.