איריס מדר

חישוב ימי חופשה -וותק של 9 שנים,ימי שישי קבוע לסירוגין

שלום הנני עובדת כ9 שנים במקום עבודה בתנאי העסקה של 60 אחוז משרה היקף השעות ברמה יומית פחות או יותר קבועה כאשר ימי שישי אני עובדת לסירוגין. מבחינת אופי המשרה אני מחויבת לפעמים בחודש לעבוד ימי שישי!! כיצד אמורים לחשב לי את הזכאות לימי החופשה. האם יש חוק ברור לנל בנוגע לימי שישי האם הם נחשבים לצרכי חישוב הזכאות?מה אם הוותק? אשמח לתשובה מפורטת בנושא

עו"ד הדר פלד טל

בחוק חופשה שנתית ישנן נוסחאות מאוד ברורות לעניין חישוב הזכאות לצבירת חופשה, בהתאם לשיטת השכר (גלובלי או שעתי) והיקף העבודה בפועל. את החישוב יש לעשות בהתאם להיקף העבודה בפועל, חסרים פרטים בשאלה כדי לערוך חישוב פרטני, אני מציעה לך לבדוק את הוראות חוק חופשה שנתית או לפנות ליעוץ פרטני.