ליהי

אופן ניסוח כתב הגנה.

שלום, במסגרת תביעה שאני מנהלת מול מעסיק לשעבר, הוגש כתב הגנה מטעמו. כתב ההגנה רצוף בהכחשות כלליות ובטענות עובדיות סתמיות, והנתבע לא מצרף שום אסמכתא לטענותיו. לדוגמא - בחודש בו טענתי כי לא הרווחתי שכר, טען המעסיק בכתב ההגנה כי שכרי שולם במלואו כל חודש באמצעות צ'ק (עובדה שאיננה נכונה) אך לא צירף תימוכין לטענה זו, בדוגמת צילום צ'ק/הוראות העברה בנקאית וכד'. כמו כן טענתי כי לא שולם לי עבור פנסיה והמעסיק טען כי "שולם כדין". אני הוספתי צילום ממסמך שקיבלתי מחב' הביטוח בו רואים כי חסר תשלום בחודש אחד, ואילו המעסיק לא צירף לטענתו כל מסמך לשם אסמכתא. שאלתי היא - 1. האם המעסיק יכול לפעול בדרך זו בכתב ההגנה? האם ניתן לטעון טענות עובדתיות מבלי לגבות אותן בתימוכין? 2. האם ניתן לצרף אסמכתאות במסגרת הליך קדם המשפט? למשל בדיון הקדם בפני השופט? תודה רבה לעוזרים!

עו"ד הדר פלד טל

את מתארת טכניקה ידועה ומוכרת של הכחשות סתמיות בכתב הגנה. אני מניחה שבדיון עצמו זה לא יעבוד וגם השופט ידרוש אסמכתאות. מאוד מומלץ לקחת יעוץ משפטי לקראת הדיון, במיוחד אם המעסיק מיוצג ע"י עו"ד. ליעוץ נוסף ניתן ליצור קשר עם המשרד בטל' 077-4013411.