מאור

עבודה בשבת - מה באמת מגיע לי?

שלום, אני שכיר בחברה עם משכורת גלובלית. לפי החוזה שלי אני עובד 5 ימים בשבוע משמונה עד חמש ונכללים גם 20 שעות נוספות חודשיות, כלומר, שעד השעה ה- 20 (כולל) איני מקבל תוספת לשכר. אתמול בשבת הגעתי לעבודה במסגרת פרויקט שאנחנו מבצעים ועבדתי 15 וחצי שעות (09:18-->24:42). בחברה טוענים שהם מתגמלים עבור יום "חריג" כזה במן יום חופש. הם לא מוסיפים ולא מורידים יום חופש. הם רוצים שאצא לחופש (אך ורק באותו חודש של היום בו עבדתי - הזוי) ומבקשים לסמן במערכת דיווח שעות "תפקיד בארץ" ופשוט להישאר בבית. האם זה חוקי? האם דבר כזה נשמע לכם הגיוני? האם אני לא אמור לקבל 150% על כל שעה בשבת ומעבר ל- 12 שעות לקבל שעות נוספות? ה"יום חוש" הזה כביכול שווה הרבה הרבה פחות מלקבל 150% ושעות נוספות. מה עושים? תודה מראש על התשובה!

עו"ד הדר פלד טל

בגין עבודה בשבת מקבל העובד שני דברים: שכר של 150% (לא כולל שעות נוספות בשבת שהן 175% לשעתיים ראשונות ו- 200% לכל שעה שמעבר) ובנוסף, יום מנוחה חלופי שצריך להינתן בטווח של 3 השבועות שלאחר מכן. בנוסף, לא בטוח שהתשלום הגלובלי שאתה מציין בגין השעות הנוספות הוא תקין. רק אם יש אבחנה בין שכר בסיס גלובלי ושעות נוספות גלובליות אז זה תקין. אם אין אבחנה כזו, זה לא תקין.