מיכל

הריון בהחלפת עבודות , קבלת פיצויים ו

שלום רב, שואלת בשביל חברה, ״אני עובדת במשרה ממשלתית מזה כ 8 שנים. כרגע בהריון שבוע 18( חודש רבעי ) מקום עבודה נוכחי יודע זאת. מצאתי עבודה שחיכיתי לה זמן רב קרוב יותר לביתי והתקבלתי לשם לפני כחודשיים. אני אמורה להתחיל לעבוד שם בספטמבר ולא ניתן לדחות את תאריך ההתחלה מבחינתם וגם חתמתי חוזה. כיצד אוכל בכל זאת לעזוב את עבודתי הנוכחית ולקבל פיצויים ולהתחיל בספטמבר את העבודה החדשה? והאם כשאבשר לעבודתי החדשה על ההריון הם יוכלו לפי חוק לדחות את מועמדותי ?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום מיכל, התפטרות אינה מזכה בתשלום רכיב פיצויי פיטורים. היה ומקום העבודה החדש ידחה את מועמדותך לתפקיד ויפר את הסכם העבודה, אזי יפעל הוא בניגוד לחוק. בברכה,