חזרה לפורום

אי תשלום שכר המינימום בענף השמירה והאבטחה (28.5 ₪); אי תשלום גמול בגין העבודה בשעות נוספות.

עדי
עדין

שלום, אני מועסק כשומר לובי בבניין מגורים אך מקבל 27 ₪ לשעת עבודה (ולא 28.5 ₪ לשעה, כפי שנהוג בענף השמירה והאבטחה). המעסיק שלי היא חברת הניהול ואחזקות של הבניין. על עמדת השמירה ניצבת לוחית עם הכיתוב "פקיד קבלה בסיור, אנא המתן". אך במסמכים הנמצאים בעמדה (נהלים כתובים) המלים "שומר", "שומרים", "עמדת השמירה" מופיעות מספר פעמים לצד המונח "פקיד קבלה". בנוסף, ישנם בעמדה "יומן שמירה", "יומן אירועים" ו-"יומן רישום נכנסים". כמו כן, בנוהל המגדיר את תחומי האחריות שלי, מופיעים משפטים כגון: "יוציא מהבניין אנשים שאינם מורשים להיכנס"; "לא יאפשר הכנסת ציוד חריג"; "בדיקת תצוגת מצלמות, מעקב אחר חריגים ודיווח..."; "יבדוק, יתריע וימנע ונדליזם ופגיעה ברכוש בשטח הבניין"; "יאכוף את איסור העישון בשטח הבניין. אם המעשן אינו מפסיק, ידאג להוצאתו מהבניין"; "לא יאפשר חניית אופנועים ברחבת הכניסה"; "יאכוף שמירה על השקט בשעות המנוחה". שאלתי היא, האם על פניו נראה שאני בכל זאת שומר ולא פקיד קבלה. ולכן זכאי לשכר המינימום בענף השמירה. אם כן, מה עליי לעשות ע"מ להבטיח את קבלת השכר השעתי הנ"ל? שאלה נוספת, המעסיק מסרב, בעקביות, לשלם גמול בגין העבודה בשעות נוספות. השעות האלה משולמות על ידו כשעות עבודה רגילות, של 100%. האם אני יכול להגיש תביעת פיצויים בגין הלנת שכר ומה הסיכויים שלי לקבל את הפיצויים האלה? שמעתי שבתי דין לעבודה לא ששים להיענות לתביעות מסוג זה. תודה רבה!