גיא

משכורת נוספת לאחר התפטרות

שלום התפטרתי מעבודתי ב-7.9 וחתמתי במקום אחר אני אמור להתחיל במקום החדש ב7.9 אך קיבלתי את ההודעה ממעבידי: "ע"פ החוק הנך מחויב במתן הודעה מוקדמת של 30 ימים, החלטנו להאריך לך את תקופת ההודעה המוקדמת בחודש נוסף ולפיכך תקבל משכורת עד לתאריך 7.11.2017 (כמובן ללא כל מחויבות מצדך)." האם אני אצטרך לידע את המעביד החדש? האם מותר על פי חוק לקבל את המשכורת הנ"ל וגם את המשכורת מהמעביד החדש?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, אכן, אם הנך עובד חודשי ועובד מעל לשנה, הנך מחויב במתן הודעה מוקדמת של חודש ימים, אלא אם בהסכם העבודה מצוין אחרת. אם לא מצוין אחרת, אין המעסיק יכול לחייב אותך ליתן חודשיים ימי הודעה מוקדמת. אם לא תעבוד בימי ההודעה המוקדמת, המעסיק יכול לקזז משכר עבודתך את ימי ההודעה המוקדמת. בברכה,

גיא

תודה. על תשובתך אך עדיין לא ברור לי האם אני יכול לקבל את המשכורת של המעיבד הקודם בזמן שאני כבר נחשב לעובד אצל המעביד החדש?