גילי

הקלטת שיחה שבה אני משתתפת

הי.אתמול הייתי בפגישה עם בתי בהסתדרות העובדים.הודעתי לנציגה כי אני מקליטה את הפגישה והיא אמרה לי בעצבים 'תכבי תצאי את חצופה...' הודעתי לה כי זכותי להקליט מאחר ואני חלק מהפגישה. היא התעצבנה וכיביתי.ביקשה שאניח את הטלפון לידה כדי שתהיה בטוחה..חח אני מסיקה כי בן אדם שאין לו מה להסתיר לא היה מגיב כך.. שאלתי האם הייתי חייבת לכבות את ההקלטה והמכשיר בכלל ולהניח אותו לידה?? מה החוק אומר בעניין?כי זה קצת מבלבל ולא הייתי רוצה לעבור על החוק. דרך אגב בעבר ליויתי עורך דין לדיון חשוב ולמורת רוחו של השופט הורה לי עורך הדין להקליט וכך עשיתי בהוראתו.אציין כי השופט הסכים בסוף. בכלל מה העניין שיוקלטו שיחות וליידע את המשתתפים כדי למנוע בעיות והגעה לבתי משפט. בברכה

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, על פי חוק, בשיחה בה הנך משתתפת הנך יכולה להקליט את השיחה ואינך חייבת ליידע. אם לא היית משתתפת בשיחה, ההקלטה הינה אסורה. בברכה,