מוטי

חובת תשלומי דמי הבראה במוסד פטור

עבדתי במוסד המוגדר במשרד החינוך כמוסד פטור ופוטרתי לאחר שנה 1. המנהל התחמק מתשלום הפיצויים עד עכשיו, לאחר דו"ד הסכים לשלם אך טוען ששילם לי הבראה כשלא היה חייב ולכן הוא מקזז את הסכום מהפיצויים. לטענתו הוא אינו חייב לשלם כיון שלפי התאריך הלועזי עבדתי פחות משנה אפילו שלפי העברי עבדתי שנה מלאה. האם הוא צודק?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, היה ועבדת שנה הנך זכאי לתשלום זה. במידה ולא, המעסיק רשאי לקזז רק אם מצוין לך בהסכם העבודה כי המעסיק רשאי לקזז את תשלום דמי הבראה במידה ולא עבדת שנה שלמה. בברכה,