חזרה לפורום

זכאות לשעת הנקה לאחר חזרה מחופשת לידה

יפי
יפית

שלום, חזרתי מחופשת הלידה לפני כחודש וחצי עם זכאות לשעת הנקה. במקום לעבוד 8.5 שעות אני זכאית לעבוד 7.5 שעות. נודע לי לפני יומיים שבימים בהם עבדתי פחות מ 7.5 שעות המעסיק לא שלם לי על שעת ההנקה וקזז לי מהמשכורת את שעת ההנקה בגין אותו היום ואת השעות החסרות ל 7.5 שעות. לדו' אם עבדתי 7 שעות, המעסיק קזז ל 1.5 שעות. האם חוקי? בנוסף, את השעות שהחסרתי באותו היום נשארתי להשלים ביום אחר, אך המעסיק לא הסכים להתייחס לשעות האלה כשעות השלמה אלא כעבודה ע"ח שעת ההנקה. לדוג: עבדתי ביום א' 7 שעות וביום ב' עבדתי 8 שעות ע"מ להשלים את ה30 דק' החסרות מהאתמול. המעסיק לא השלים לי את השעות החסרות למרות שנשארתי לעבוד יותר מ 7.5 שעות במטרה להשלים שעות. (חשוב לציין שבאותו החודש לא עברתי את המכסה של 7.5 ליום, כך שלא מדובר על שעות נוספות שניסיתי כביכול להרוויח על סמך הזכאות לשעת הנקה). כשעבדתי לפני הלידה יכולתי להחסיר שעות ביום מסויים ולהשלים אותן במשך השבוע. כך ציפיתי שיהיה כשאחזור מהחופשה. חשוב לציין, שאת העובדות הנ"ל המעסיק לא טרח לעדכן אותי כלל. שמתי לב לזה באמצעות מערכת הדיווח רק בסוף החודש ופניתי אל המעסיק בנושא. לפי המעסיק, הם עובדים לפי החוק היבש ומבחינתם הם פועלים בסדר. האם חוקי? מה עלי לעשות?