משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהיום מחלה והרעת תנאים

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

יום מחלה והרעת תנאים

מור
מורן

היי, יש לי שאלה: אני עובדת במקום עבודה כאשר בחוזה רשום שתשלום ימי המחלה הוא על פי חוק. מאידך, המנהל אמר לי עוד בראיון העבודה הראשון שאקבל תשלום מלא עבור כל יום מחלה. (יש לי הוכחות במייל) לפני שבועיים לקחתי יום מחלה לבצע עקירת שן. עדכנתי את המנהל שלי לפני כן. לאחר מכן אמר שהוא מוריד לי יום חופש ולא יום מחלה. בדקתי בפורומים של דיני עבודה והי רשום כי כל הליך אשר מונע ממני לעבוד דינו כיום מחלה. לאחר שאמרתי לו שבדקתי את הנושא אמר לי שמעכשיו ואילך הוא בכלל לא ישלם לי עבור ימי מחלה אלא רק כמקובל בחוק. שאר הבנות כאן מקבלות ימי מחלה תשלום מהיום הראשון כך שאני מופלית לרעה. שנית זה הרעת תנאים. האם אני צודקת? האם זה חוקי?

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

שלום מורן, האם יש לך אישור רפואי על יום המחלה?

RE:RE:
מור
מורן

בהחלט. הוא אפילו אמר לי שאין צורך שאביא כי הוא לא מסתכל על זה. אז יש לי אישור מחלה רק ליום הראשון של המחלה ולא ליום ה-2 עד ה-4 (שיוצא ימים שישי עד ראשון)