יהונתן דגן

פיצויי פיטורין - גילום של עמלות על הכנסות

שלום רב השאלה שלי היא באשר לבונוס. עבדותי הייתה כיועץ בתחום המימון והייעוץ העסקי. אך עבודה זו כללה הרבה פגישות עם לקוחות ומכירת השירות ללקוחות על ידי. הבונוס היווה חלק ניכר ממשכורתי החודשית והשתנה בהתאם להכנסות שהכנסתי באותו החודש. החישוב נעשה לפי 20% מכל שקל שייכנס מהלקוחות שלי מעל רף של 8,000 ש"ח. למשל, אם יצרתי הכנסה של 10,000 ש"ח, הבונוס עמד על 400 ש"ח וכך עד אין סוף. יש לציין כי בכל תקופת עבודתי "עברתי" את הרף באופן ניכר (הרף נמוך יחסית) לעיתים הבונוס היה 3,000 ולעיתים 4,000. כאשר משכורת הבסיס הייתה 6,500. כמובן שבמידה ולא הייתי עומד ברף, שכן רף זה לא מכסה את עלות ההעסקה. חודשי העבודה האחרונים שלי ירדתי למשרה של 80%, בה שכר הבסיס היה 5,200 ולעיתים הבונוס עמד על סכום אף יותר גבוהים מכך. כאשר שולמו לי הפיצויים, הוסבר לי מהמעסיק לשעבר כי הם שולמו אך ורק לפי חישוב של שכר היסוד בתקופה בה עבדתי וללא גילום כלל של העמלות אשר קיבלתי על ביצועיי. האם יש לי בסיס לתביעה של פיצויים אשר יכללו מרכיב של הבנוסים/עמלות?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, הבונוס שהנך מקבל מידי חודש, הינו בעצם עמלת , ומשכך, מהווה הוא חלק בלתי נפרד משכר עבודתך ומחישוב תשלום זה לפיצויי פיטורים. בברכה,