מיכל

תשלום שעות נוספות בתוך שכר מינימום

שלום וברכה,אני שואלת עבור בעלי. הוא עובד במפעל מזון בשעות הלילה מ2 בלילה עד 12 בצהריים שלמחרת. כשהוא התקבל לעבודה נאמר לו שישולם לו סך 30 לשעה. בפועל בשעות הרגילות יש בתלוש סך של מינימום שעתי של 28.49 . ומשלימים לו את התשלום ל30 לשעה על ידי תשלום שעות נוספות. רציתי לדעת האם זה חוקי לעשות ככה?? כי בפועל לאחר חלוקה של השעות יוצא לו שהוא מקבל גם על שעות נוספות רק 30 לשעה ולא יותר. אשמח לקבל תשובה. תודה

עו"ד אורנה שמריהו

שלום לך, ראשית, בעלך אמור לקבל תשלום בגין שעות נוספות החל מהשעה השמינית. אם שכרו השעתי הינו 28.49 ש"ח, אז תשלום השעה נוספות אמור להיות 35.61 ש"ח. בברכה,

מיכל

אוקיי. אז מה שהם עושים בעצם. הם הבטיחו לו 30 שח לשעה רגילה. אבל בפועל בתלוש כתוב לו 28.49 לשעה רגילה ויש תוספת של שעות נוספות. אז הם אומרים לו שאם יחלק את סך כל השעות יצא לו שיקבל 30 לשעה . אבל מה עם התוספת שאמור לקבל ? האם זה חוקי?