עידו

שאלה על הפרשות לפנסיה

שלום רב, אני משתכר 13,000 ש"ח בחודש ויש לי סעיף 14 בעניין הפרשות הפנסיה. ברצוני לשאול אם המעסיק אינו מחוייב לשלם לי כנגד אותם 13 אלף, אלא רק עד השכר הממוצע במשק. קראתי על כך (ציטוט): "סעיף 6 לצו זה, קובע כי חובת ההפרשה החלה על המעביד היא עד התקרה של השכר הממוצע במשק בהתאם לאופן החישוב המותווה בסעיף 2 לחוק הביטוח הלאומי, או עד השכר המשולם לעובד, לפי הנמוך מבין השניים. "

עו"ד אורנה שמריהו

וארחיב - המעסיק רשאי גם לשלם מעל.

עו"ד אורנה שמריהו

המעסיק מחויב עד גובה השכר הממוצע במשק.

עידו

תודה אורנה... את בטוחה? נאמר לי במקום אחר שהדברים היו נכונים רק לעניין הפנסיה, אבל נכון להיום תוקן צו ההרחבה והוא קובע הפרשות בהתאם לשכר שאתה מקבל בפועל. בעבר ולפני שתוקן הצו הסכומים היו עד לתקרת השכר הממוצע אלא אם חל עליך הסכם מיטב. סעיף 14

עו"ד אורנה שמריהו

https://pensuni.com/wp-content/uploads/2017/07/%D7%A6%D7%95-%D7%94%D7%A8%D7%97%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A7.pdf בצו הרחבה המצורף נקבע כי השכר המבוטח יעמוד על פי הקבוע בצו ההרחבה לביטוח פנסיוני במשק. בצו ההרחבה לביטוח פנסיוני נקבע בסעיף 6 וכי חובת הביטוח הפנסיוני תחול על השכר המשולם לעובד, או השכר הממוצע במשק כפי שיעודכן מזמן לזמן, הנמוך מבין השניים. בברכה,

עידו

תודה אורנה, האם יכול שאת מתייחסת לשכר המבוטח, ולא לשכר הקובע? כלומר, בקישור שאני מצרף לך כאן למטה, הם מבדילים בין השניים וכותבים: ----- 3. השכר הקובע צו הרחבה לפנסיה חובה מגדיר מהו "השכר הקובע" להפקדות לתגמולים ולפיו, "השכר הקובע" הוא " כהגדרתו בהסכם החל על העובד ולא פחות מהשכר המבוטח המתחייב בהסכם פנסיית חובה“... לאור האמור לעיל, על המעסיק להפקיד תשלומים לפנסיה על בסיס השכר הקובע בהתאם להסכם הקיבוצי/צו ההרחבה הענפיים שחלים עליו. בהעדר הסכם קיבוצי או צו הרחבה ענפיים, חובת ההפקדה הינה על פי השכר הקובע בצו ההרחבה לפנסיה חובה במשק אלא אם כן חל הסכם אישי בשיעורים גבוהים יותר. https://www.chamber.org.il/serviceslobby/legal/1856/62578/