שלומי

דיני עבודה, מקום העבודה נסגר ללא התראה מוקדמת

אני עובד שעתי בחברה כבר 4 שנים וחותם מידי שנה על טופס 101. בתחילת בשנה המבקשים נסגר לשיפוצים ללא התראה מוקדמת וללא צפי למתי יפתח. איך יכול להיות שהמקום משאיר אותי ללא עבודה מעל לחודש וכנראה זה ממשיך גם לפברואר. לפי הבנתי ישנה מחוייבות לדאוג לעבודה זמנית אחרת מצדם, דבר שלא קרה. לכן ישנה חובה עליהם לשלם כאילו המקום היה פתוח. מצדם הם טוענים שזה אינו המקרה ואין הם חייבים לי כלום. האם זה נכון?

עו"ד אורנה שמריהו

היי, אין המעסיק יכול להוציא אותך לחופשה ללא תשלום ללא הסכמה מצידך. ולכן, על המעסיק לשלם לך את שכר עבודתך, היות והיית זמין לעבודה. בברכה,