dina

התפטרות עקב סביבת עבודה מאיימת

למנהלי הפורום שלום, מזה כ-4 שנים אני עובדת בעבודתי הנוכחית. יחסיי עם בעל העסק ידעו עליות ומורדות ולא אחת נהג לגעור בי, להרים עליי קול ולדבר בטון ובשפת גוף מאיימים, גם בנוכחות עובדים אחרים, ולרוב ללא מענה מצדי. היום חשתי שנחצה קו אדום בהתנהגותו, עת נכנס למשרדי, סגר את הדלת ואיים עליי בפתח דבריו באלימות פיזית. כאשר התקשר אליו בן זוגי למחות על היחס לו זכיתי, נענה בתקיפות שאין זה עניינו והשיחה נותקה. עקב כך אני חשה מאוימת בסביבת עבודתי. על כן בכוונתי להתפטר, תוך מתן הודעה מוקדמת משיקולים כלכליים. מה יהיה דין התפטרותי? ומה הדין במידה ובעל העסק יבחר לדרוש שלא אעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת? תודה.

עו"ד אורנה שמריהו

המלצתי לך לפנות לייעוץ משפטי טרם נקיטת מהלך כזה או אחר שלא יזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים. בברכה,