אורח

פיצויים לאחר פטירת המוריש

שלום, אחותי נפטרה לפני כחצי שנה. היא לא הייתה נשואה ולא היו לה ילדים. בצוואתה היא קבעה אותי כיורשת. הגשתי תביעה לחברת הביטוח לקבלת כספי הפיצויים שאחותי צברה. תגובת חברת הביטוח הייתה "לעניין כספי הפיצויים , כאשר קיימים יחסי עובד / מעביד כמו שהיו למנוחה, הכספים עוברים לשארי המנוחה שהינם על פי חוק בעל / אישה או ו/או ילדים עד גיל 18 לערך. כיוון שאין בעל ואת בגירה, יש לגשת לבית הדין לעבודה על מנת שיורה לחברת הראל למי לשלם". שאלתי היא מהו ההליך שצריך לבצע בבית הדין לעבודה וכיצד מבצעים אותו. תודה

עו"ד אורנה שמריהו

כספי פיצויי פיטורים על פי החוק, ניתנים לשאירים, ואת לא מוגדרת כאחת מהן. ממליצה לך להתייעץ עם עוד טרם נקיטת פעולה כזו או אחרת. בברכה,