יעקב

עובד שנעדר מעבודה במשך שבועיים

עובד שלי נסע לחו"ל בלי לשאול את המעסיק . המעסיק אינו רוצה לקבלו בחזרה בטיעון שאין לו יותר עבודה בשבילו, מכיוון שהכשיר אדם אחר לעשות את עבודתו עקב זה שהעובד טס מבלי לשאול ונעדר מהעבודה כשבועיים. השאלה- האם זה נקרא פיטורין מעצמו (של העובד) שאין פיצויים ,או פיטורין שהמעסיק פיטר וחייב פיצויים

עו"ד אורנה שמריהו

על פי ההלכה, מדובר על הפרת משמעת ועל המעסיק להזהיר את העובד שהיה ויבצע עוד הפרת משמעת יישא הוא בתוצאות מעשיו, ולכן, אי קבלתו לעבודה מהווה פיטורים והעובד זכאי לתשלום פיצויי פיטורים.