מור

אי הגעה לעבודה בחודש שלאחר הודעת התפטרות

שלום וברכה לאחר שהמעסיק לא הפריש עבורי קרן פנסיה, ואיחר בקביעות בתשלומי המשכורות, במשך כל השנה האחרונה, אני מתפטר מעבודתי. הודעתי כעת למעסיק על כך. לפי חובת הודעה מוקדמת עלי להגיע במשך החודש הקרוב כרגיל. לאחר שהמשכורת האחרונה שוב הועברה לי רק בחלקה, ונראה שהמעסיק לא הולך לפרוע לי את חובותיו בעתיד, אני מרגיש שהגעתי לעבודה כמוה כהתנדבות. שאילתי: האם יש לי את הזכות לא להגיע לעבודה ולעבור כבר כעת לעבודתי החדשה, או שהמעביד יוכל להשתמש נגדי בעתיד בכך שלא הגעתי לעבודה כנדרש.

עו"ד אורנה שמריהו

רשום למעסיק, שהיה ושכר עבודתך לא ישולם במלואו תוך 24 שעות, הנך מפסיק להגיע לעבודה.

מור

ואני יכול להתחיל כבר מעכשיו בעבודה החדשה שלי?

מור

הוא לא יוכל להשתמט בעתיד מחובות כלשהם שלו בגלל טענה שלא הגעתי לעבודה על אף שאני מחויב להגיע בחודש זה?