שיר

תשלום למטפלת מחליפה על בסיס חודשי קבוע

חג שמח לאבי ישנה מטפלת זרה קבועה. עליו להיות בהשגחה 24/7. מדי פעם על המטפלת לצאת לסידורים. לשם כך היא מביאה על בסיס כמעט יומי אפשר לומר את חברתה שאף היא מטפלת באישה מבוגרת אותה היא מביאה עימה. כמובן שהשירות נעשה בתשלום חודשי. התשלום הינו על סך 500 ש"ח. התשלום נעשה על ידי. אני מוסיפה לתלוש המשכורת של המטפלת של אבי את 500 השקלים והמטפלת לאחר שפודה את צ'ק המשכורת נותנת לחברתה את 500 השקלים. שאלותי הן: 1. האם מה שאני עושה חוקי?, 2. האם עלי להוציא למטפלת המחליפה תלוש שכר בנפרד?. 3. מה קורה במקרה שלמטפלת המחליפה קורה משהו בביתו של אבי? האם היא מבוטחת, האם היא יכולה לתבוע אותנו?. רוצה לציין שהמעסיק של המטפלת המחליפה יודע על קיומו של הסידור הנ"ל. תודה

עו"ד אורנה שמריהו

לא אינך פועלת על פי חוק, נוכח העובדה שלמטפלת ואם היא עובדת זרה, אין לה אישור לעבוד אצל אביך. המטפלת של אביך, אינה מעסיקה, ולכן אינה יכולה לשלם לעובדת המחליפה את שכר עבודתה, ואכן, המטפלת הלא קבועה יכולה להגיש תביעה על זכויות סוציאליות.