קים

חיוב עובד/ת בעלות קורס, לאחר שנמסר בכתב כי הקורס הינו ללא עלות

שלום רב, בשנת 2017, מקום עבודתי הציע לי לגשת לקורס. משום שאני עובדת תחת חוזה חשכ"ל, בדקתי ווידאתי עם המעביד כי לא אחויב בתשלום עבור הקורס, ונמסר לי גם בע"פ וגם במייל מפורש מטעם מחלקת ההדרכה של המעביד, כי, ואני מצטטת: "הקורס הינו ללא עלות מצד העובד". ו...הפלא ופלא, מסתבר שהקורס קוזז משכרי השנתי (קוזז מהבאפר המוענק לעובדי חשכ"ל לאחר קיזוז דמי התקורה). כאשר, בנוסף וללא קשר, הודעתי להם אחרי השיעור הראשון שאיני מצליחה להגיע לקורס בזמן, ולכן לא אגיע אליו לצערי. אך להלן השאלה העיקרית : באם המעביד שלח מייל עם פרטי הקורס, ובהם ציין במפורש כי "הקורס הינו ללא עלות מצד העובד" (המייל שמור אצלי), האם הוא יכול לקזז את עלות הקורס משכרי השנתי? בתודה, קים

עו"ד אורנה שמריהו

המעסיק אינו יכול להפחית משכר עבודתך ללא הסכמתך ובמיוחד שהודיע לך בפירוש שהקורס ללא עלות.

קים

תודה רבה!