ערן

זכויות עובד לשעןת נוספות בשבעה ימי עבודה

שלום אני שואל שאלה בשמו של חבר משפחה. הוא בשנות העשרים לחייו, עובד כטבח במטבח. מיום ראשון ועד חמישי יום העבודה שלו הוא משעה 16.00 ועד חצות. בנוסף לפעמים הוא עובד ביום שישי בשעות הבוקר משעה 08.00 ועד 14.00 ולפעמים בנוסף הוא מתבקש לבוא לעבוד במוצאי שבת משעה 21.00 ועד חצות. אני מבקש לדעת מה הזכויות שלו לשעות נוספות ? אני בטוח שחלק מהשעות הוא צריך לקבל 125% 150% 175% ו- 200% אודה לך אם תוכל לפרט ולתאר את המדרגים של האחוזים לשעות נוספות בחמישה הימים הראשונים, ליום שישי ולמוצאי שבת. בשלב זה הוא לא מתכווו לתבוע אלא לבוא למעסיקו ולדרוש את זכויותיו לפני חוק בצורה נעימה ויפה אך אם יום אחד הוא יפוטר בעקבות הזכרת זכויותיו והעלתם בפני המנהל אז הוא בהחלט יפנה אליכם לתביעה את מה שמגיע לו. בברכה ערן

עו"ד אורנה שמריהו

שאלתך מתאימה לייעוץ משפטי פרטני. בעיקרון בעבודת לילה הגמול בגין שעות נוספות הינו מהשעה השמינית.