עדן

שאלה בנושא הלנת שכר ותופס 101

שלום, התחלתי לעבוד לפני יותר מחודש בתור מלצרית. את רוב המשכורת קיבלתי במזומן ונאמר לי שב10 לחודש אני אקבל השלמה למשכורת בצק. כשהגיע ה10 לחודש ובאתי לקחת את הצק אמרו לי שעדיין אין לי תופס 101 ולכן הם לא יכולים להוציא לי משכורת. המנהלת אמרה שלעסקים מותר לאחר במשכורת עד 10 ימים. האם מותר להם לעשות את זה והאם בכלל מותר להם להעסיק אותי ללא תופס 101?

עו"ד אורנה שמריהו

לאף עסק לא מותר לאחר במשכורת והיה עליהם לשלם לך שכר עבודה עד ה 9 לחודש.