נופר

התפטרות ממקום עבודה לאחר 3 שנים בעקבות הריון

היי, אני רוצה להתפטר ממקום עבודתי בחודש ה2 להריון בעקבות קושי של הקאות ובחילות המונעות ממני לתפקד גם לאחר שבוע וחצי של מנוחה בבית. האם קיים מצב שבביטוח לאומי יכולים לחייב אותי ללכת ולעבוד במקום עבודה אחר? ואם אני מסרבת עקב ההריון מה המשמעות של פגיעה בדמי האבטלה? תודה מראש

עו"ד אורנה שמריהו

התפטרות בשל הריון אינה מזכה בתשלום פיצויי פיטורים ולא לתשלום דמי אבטלה, אלא רק לאחר חודשי עבודה, כאשר ביטוח לאומי יכול להציבך במקום עבודה אחר. האם בחנת את נושא שמירת הריון?