ירדן

רכיבי שכר לחישוב פיצויים

היי, אילו מרכיבי השכר נחשבים לצורך חישוב דמי פיצויים במקרה של פיטורים? אני עובד במשרה משתנה (מעביר קורסי פסיכומטרי) והתחלתי לעבוד בשכר של 70 שקלים לשעה שעלה עד לשכר של 100 לשעה. אולם, שכר הבסיס נשאר 68 מאז ומתמיד (בתחילת העבודה לא נאמר לי שזה יהיה ככה). כל העובדים מקבלים העלאות בצורה של "בונוסים" כאלו שהם קבועים מדי חודש לאחר ההעלאה...אני רוצה לדעת אם מגיע לי להחשיב זאת בחישובי הפיצויים או שלא? אם כן, האם בכל מקרה רכיב זה נחשב (גם בתור בונוס), או שמא רק במקרה שאוכיח שרכיב זה אינו בונוס אלא שכר קבוע. תודה

עו"ד אורנה שמריהו

אם הבנוס הינו קבוע ובכל חודש הנך מקבל תשלום בגין בונוס, אזי הסכום אמור להיות מחושב ברכיב תשלום פיצויי פיטורים.