שירלי גורביץ'

היעדרות בשל מחלה ממארת של בן זוג

שלום רב. שאלה עבור חמותי אשר לאחרונה נעדרה כחודש וחצי ממקום עבודתה בו היא עובדת מעל ל-20 שנה וזאת בשל ניתוח אשר עבר בעלה בראש להוצאת גידול ממאיר. אציין כי בעלה מאובחן כחולה אונקולוגי כמעט 5 שנים אשר במהלכן היא נעדרה ממקום עבודתה לתקופות מסויימות בשל טיפולים \ ניתוחים כאלו ואחרים. השאלה היא האם 60 הימים המנויים בחוק דמי מחלה הם אך ורק במידה והיא הצליחה לצבור ימים אלו בעבודתה? כי בשלב זה אין לה מספיק ימי מחלה משלה על מנת לכסות את כל התקופה שבה היא נעדרה מהעבודה לאחרונה. תודה מראש!!

עו"ד אורנה שמריהו

אכן, אם היא צברה ימים, אם אין לה ימי מחלה, היא אינה זכאית לתשלום. החלמה מהירה